KOSKIKELKKAILU

IMG_6319.JPG

Koskikelkkailu (river boarding, hydrospeed) on oikeastaan kuntoilulaji, vaikka aluksi se kuulostaa ihan muulta. Hiki tulee jo valmistautuessa, kun päälle kiskotaan märkäpuvut, kelluntaliivit ja kypärät ja potkutellaan lähtöpaikalle kick bike –pyörillä. Laudat ja räpylät viedään autolla lähtöpaikalle, joka on Kapeen sulun Kuhnamon puoleisessa päässä. Ihan vesirajassa laitetaan sitten räpylät jalkaan ja kantapäät edellä siirrytään treenaamaan räpyläpotkuja ja ohjaamista. Koskikelkkailussa tuntee kosken liikkeet koko vartalossaan. Reitin pituus on noin 1,5 kilometriä ja se luikertelee Makasiini-, Luijan-, Kärme- ja Kapeenkosken kautta Kapeen kievarin laiturin tuntumaan. Rantautumispaikalla Kapeenlahdessa virtavesi kiertää ympyrää ja valittavissa on siten reitti vasta- tai myötävirtaan. 

Uimataito vaaditaan, alaikäraja on 12 v.

Varusteet saat meiltä:
kelkan, märkäpuvun, räpylät, polvisuojat, rafting -liivin, kypärän sekä kylmän veden aikaan neopreenista valmistetut sukat, tossut, hanskat ja hupun. Märkäpuvun alle jätetään alusvaatteet ja t-paita, jotka kastuvat laskun aikana. Ota siis mukaasi vaihtovaatteet!

Ohjaaja on aina mukana. Ennen reitille lähtöä osallistujat perehdytetään lajin olemukseen ja turvallisuusasioihin. Lähtöpaikalla harjoitellaan räpyläuintia ja ohjaamista. Aikaa kokemukseen kuluu kesäaikana enimmillään 1,5 tuntia. Hinta 50€/hlö, sis. alv.