Top

KALASTUSOPPAAT

Varaukset ja tiedustelut: info@kapeenkoski.com

Kapeenkoskella kalastusoppaina toimivat Jani Himanko, Jussi Laitinen ja Petri Korhonen.

Koskivenekalastuksen (Drift Boat) ohella tarjolla on mm. perhokalastuskursseja, mato-ongintaa sekä erilaisia kalastuskursseja.

Kalastusoppailla on aina viimeisin tieto paikallisista olosuhteista ja ottipaikoista, jonka lisäksi oppailta saat tarvittaessa kalastusvälineet ja vieheet lainaan kalastuksen ajaksi.

JANI HIMANKO

Jani Himanko on valittu ”Vuoden kalamieheksi 2023” ja on Kotkan Maretariumissa sijaitsevan suomalaisen kalastuksen Hall Of Fame – kunniagallerian jäsen.

Janilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus työstä kalastusmatkailu – ja kalastusvälineteollisuudessa. Kalastajille Kapeenkosken isäntä on tuttu myös televisiosta, videoilta ja kalastuslehtien sivuilta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Jani toimii edelleen kirjoittavana avustajana Metsästys ja Kalastus – ja Pohjolan Perhokalastaja – lehdissä.

Ammattimaisena kalastusoppaana Jani on toiminut vuodesta 2001 lähtien. Kapeen- ja Kuusaankoskelta toiminta aikanaan alkoi. Janin ominta aluetta on taimenen ja harjuksen koskikalastus, sekä kuhan virtavesikalastus.

Kuusivuotiaana kalastusharrastuksen aloittanut Jani on itse ”kalastuksen sekakäyttäjä” eli hän kalastaa mielellään niin vieheellä kuin perhollakin. Vapaa-ajallaan hän nauttii eniten kalastuksesta silloin, kun kännykkä- ja internetyhteydet loistavat poissaolollaan.

JUSSI LAITINEN

Kapeenkoskella Laitisen Jussi on todellinen luottomies. Jussi on opastanut Kapeella yhtä kauan kuin Jani, 2000 – luvun alusta saakka. Jani ja Jussi muodostivat kaksikon, joka aloitti kalastusopastoiminnan ammattimaisesti Kapeenkoskella kaksikymmentä vuotta sitten. Duo opetteli yhdessä myös Drift Boat –koskivenekalastuksen salat.

Jussin rauhallisuus ja pelisilmä yhdistettynä kokemukseen sekä paikallistuntemukseen takaavat asiakkaille varmasti miellyttävän kokemuksen Kapeenkoskella, Kuusaankoskella sekä muilla alueen lähivesillä.

Mieluiten Jussi kalastaa perholla virtavedessä, mutta taitaa kyllä vaapuillakin pyytämisen. Ahvenen ja kuhan jigaus sekä pilkkihommat talvella kuuluvat myös tämän saamamiehen lempipuuhiin.

Heinäkuussa Jussia on monesti vaikea saada opastamaan, sillä keskikesä on miehellä kulunut jo vuosikausia Norjan lohijoilla.

PETRI KORHONEN

Rautalammin reitin äärellä syntynyt ja kasvanut Petri ”Eräspete” Korhonen on saanut rakkauden järvitaimenen kalastukseen jo äidinmaidosta. Pete on 2010 – luvulla viettänyt Kapeella Drift Boat – koskiveneessä enemmän aikaa, kun kukaan muu.

Petrin nälkä saada kalaa asiakkaan siiman päähän on vertaansa vailla ja tuottaakin tavallisesti mukana oleville mieluisia kalastuskokemuksia vesillä.

Petrille vahvinta osaamista on luonnollisesti taimenen koskikalastus sekä perholla, että vieheellä. Mies sitoo tilauksesta asiakkaille tarvittavat perhot, jotka ovat tehty ensisijaisesti pyytämään kalaa.

Järvikalastuksessa Petrillä on käytössään Tracker Pro Guide – kalastusvene tarpeellisella Humminbird – elektroniikalla varustettuna.

Kalastuksen ohella Pete on kokenut metsästäjä ja riistanhoitaja. Metsästysmatkat kotimaassa ja ulkomailla kuuluvatkin Eräspeten palvelutarjontaan.

Vapaa-ajallaan Petri Korhonen löytääkin usein itsensä tuliaseen kanssa metsän siimeksestä.