Top

KOSKIKALASTUS

Kapeen koskikalastusalueen pituus on n. 1,2 km ja se tarjoaa hyvin monipuoliset mahdollisuudet perho- ja viehekalastukseen. Yhdessä itse Kapeenkosken kanssa alue on n.1,5 km pitkä. Leveyttä koskilla on keskimäärin 25-40 metriä ja pudotuskorkeutta kolmisen metriä.

Kosket tunnetaan kookkaista ja ajoittain haastavista taimenistaan. Tyypillisesti Kapeen taimen on noin 40 – 50 cm pitkä, usein hyväkuntoinen poikasena reitille istutettu yksilö. Rasvaevänsä säilyttäneitä yksilöitä tavataan myös säännöllisesti, etenkin kesäkuun alussa ja loppukaudesta.

Suurimmat taimenet ovat vuosittain noin 70 cm mittaisia ja usean kilon painoisia unelmakaloja. Paras aika kookkaiden taimenten tavoittamiseen on kesäkuu ja elokuun loppupuoli.

Perhokalastajat saapuvatkin Kapeenkoskelle kesäkuun alussa streamerit taskussaan. Alkukesällä korkea vesi saattaa tuoda oman haasteensa perhokalastajalle, mutta mielessä on hyvä pitää, että isolla vedellä seilaa myös isoja kaloja.

Heinäkuussa kalastus on parhaimmillaan yön hämärinä tunteina, jolloin perhokalastajan on syytä olla hereillä. Kesäiltoina kannattaa seurata lintujen liikkeitä.

Elokuussa veden ollessa alhaalla kaivetaan rasiasta pupia ja muita pikkuperhoja, jotka tyypillisesti järvitaimenia kiinnostavat viimeisitään illan hämärtyessä.

Järvitaimenen ohella myös virtaan saapuvat kuhat kiinnostavat kalastajia. Suurimmat kuhat ovat joka kesä neljän, jopa viiden kilon kaloja. Virtaavassa vedessä useamman kilon kuha on kokemuksena vailla vertaa.
Kuhan ja taimenen ohella myös ahven, harjus ja hauki kuuluvat alueen kalalajeihin.

Lupakalastusalueeseen kuuluvat Makasiini-, Luijan- ja Kärmekoski. Kalastusluvat voit ostaa täältä: https://www.lupakauppa.fi/kapeenkoski

Lupa-alueen ( Luija, Kattila ja Laani) tulipaikat ja laavut ovat lupakalastajien käytettävissä.

Koskialueen alin koski, itse Kapeenkoski ei kuulu lupakalastusalueeseen.

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja!