Top

MYLLYNIEMI

”Kapeenkosken Myllyniemessä nautitaan elämästä Keskisuomalaisessa perinnemaisemassa täysin omassa rauhassa.”

Myllyniemen alue Kapeenkosken rannalla käsittää historiallisen pihapiirin, jossa on Vanha Vesimylly, Myllärintupa, 6 aittaa, puulämmitteinen sauna, erillinen wc-rakennus, vesipiste ja liiteri.

Punaisessa Myllärintuvassa on kaksi huonetta ja neljä vuodepaikkaa. Varustuksena on jääkaappi, kahvinkeitin, mikroaaltouuni.

Aitoissa vuodepaikkoja on yhteensä 24. Varustuksena on patjat, huovat ja tyynyt. Suosittelemme omia liinavaatteita tai makuupusseja – molempia on myös vuokrattavina Kievarilla.

Aitat ovat sähköistetyt ja niissä on lämpöpatterit.

Myllyniemen voi vuokrata omaan yksityiseen käyttöön esimerkiksi yritystilaisuuksia tai häitä varten.

Aittamajoitus ilman muita tarjoamiamme palveluita on mahdollista silloin kun aluetta ei ole vuokrattu muuhun toimintaan.

MYLLYNIEMEN HISTORIAA

Myllyniemen aittakylä syntyi 1920-luvulla, jolloin vuorineuvos Kramer siirsi sinne seudun vanhoja rakennuksia tarkoituksena tehdä Myllyniemestä metsästyksen ja kalastuksen tukikohta johtamansa yhtiön johtokunnalle. Jokaiselle johtokunnan jäsenelle varattiin oma nimikkoaitta.

Myllyniemi toimi Kramerin aikana kesäisten juhlien näyttämönä, myöhemmin se oli suosittu matka- ja retkikohde sekä juhannusjuhlien ja tukkilaiskisojen pitopaikka. Ensimmäiset tukkilaiskisat Kapeenkoskella järjestettiin heinäkuussa 1953.

Myöhemmin paikka toimi A. Ahlström Oy:n Pumpputehtaan työntekijöiden lomapaikkana, jossa nähtiin myös korkea-arvoisia vieraita Presidenteistä lähtien.

VESIMYLLY

Vanha vesimylly on alueen kuvatuin maamerkki. Ensimmäiset merkit myllystä löytyvät 1700 – luvulta. Vesimyllyssä järjestetään ruokailuja ja pienimuotoisia juhlatilaisuuksia. Myllyyn mahtuu kerrallaan 50 hlöä.

Toivomme retkeilijöiden ja muiden kulkijoiden kunnioittavan yksityisalueen rajoja. Kiitos.

Myllyniemessä pidetään varaustilanteen mukaan avoimia ovia ja kahvilaa, jolloin kaikki ulkoilijat ovat tervetulleita aistimaan historiallista tunnelmaa täysin veloituksetta.

Hää-, rippi- ja ylioppilaskuvauksiin Myllyniemen saatavuutta voi tiedustella ottamalla yhteyttä